Zoervleisj/zuurvlees
Ingredienten:
1 kilo runder/paardenpoulet
2 uien
1/4 ontbijtkoek
3 eetlepels appelstroop
kopje azijn
8 laurierblaadjes
5 kruidnagels
1 eetlepel bruine basterdsuiker
zout & peper
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi met peper en zout. Verhit 25 gram boter in een braadpan tot het schuim begint weg te trekken. Schep de helft van het
vlees in de pan en bak het al omscheppend tot het vlees lichtbruin van kleur is. Voeg de rest van het vlees toe en bak alles al omscheppend heel lichtbruin. Schenk de azijn langs de wand van de
pan bij het vlees. Voeg de laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.
Snipper de ui. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de ui in 5 min. al omscheppend goudbruin. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep de uien met de
appelstroop en ontbijtkoek door het vlees en stoof nog 1 ½ uur. Voeg eventueel nog een scheutje warm water toe. Breng het zuurvlees op smaak met suiker, peper en zout.