Zoervleisj/zuurvlees

Ingredienten:

1 kilo runder/paardenpoulet

2 uien

1/4 ontbijtkoek

3 eetlepels appelstroop

kopje azijn

8 laurierblaadjes

5 kruidnagels

1 eetlepel bruine basterdsuiker

zout & peper

 

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi met peper en zout. Verhit 25 gram  boter in een braadpan tot het schuim begint weg te trekken. Schep de helft van het vlees in de pan en bak het al omscheppend tot het vlees lichtbruin van kleur is. Voeg de rest van het vlees toe en bak alles al omscheppend heel lichtbruin. Schenk de azijn langs de wand van de pan bij het vlees. Voeg de laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.

 

Snipper de ui. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de ui in 5 min. al omscheppend goudbruin. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep de uien met de appelstroop en ontbijtkoek door het vlees en stoof nog 1 ½ uur. Voeg eventueel nog een scheutje warm water toe. Breng het zuurvlees op smaak met suiker, peper en zout.