Unnesop/uiensoep

 

           500 gram rode uien

              500 gram gewone uien

              een scheut goede biologische olijfolie

              30 gram roomboter

              3 teentjes knoflook

              1 laurierblaadje

              30 gram gerookte spekblokjes

              100 ml witte wijn

              30 gram bloem

              1,5 liter runderbouillon

              versgemalen zeezout en zwarte peper

              1 stokbrood

              30 gram geraspte oude kaas

 

Laat roomboter en olijfolie warm worden in een grote pan.

Snij alle uien in dunne ringen en de teentjes knoflook in kleine schijfjes.

Doe dit samen met het laurierblaadje, spekjes in de pan en laat op een zacht vuur een half uur smoren.

Voeg de witte wijn toe en laat voor de helft inkoken.

Roer de bloem er beetje bij beetje door en giet dan de bouillon erbij.

Laat nu een half uur zachte doorkoken. Snij ondertussen het stokbrood in schijven en smeer beide kanten in met olijfolie.

 

Zet het brood kort onder de grill totdat het mooi bruin is. Keer ze nu om, strooi de kaas erover heen en zet ze nog even onder de grill zodat de kaas een mooi korstje kan krijgen.

Serveer de soep (peper en zout naar smaak) met de kaasbroodjes.