Tae-de-voo/tete-de-veau
Ingredienten
400g kalfspoulet
2 bouillonblokjes
diverse kruiden zoals peterselie, foeli, tijm en kruidnagel.
½ prei,
1 middelgrote ui
½ wortel
100g kalfsgehakt
paneermeel
100g champignons
citroensap
50g boter
70g bloem
½ ltr.bouillon
blikje tomatenpuree
scheutje madeira en worcestersaus
zout en peper
scheutje koffiemelk
Voor de garnering:
1hard gekookt ei
paar augurkjes
kleine zure uitjes.
Voorbereiding:
Zet de kalfspoulet op met koud water en de bouillonblokjes.Voeg er de kruiden en de kruidnagel aan toe en doe er wat plakjes wortel,een stukje prei en ui bij.Breng
aan de kook en laat ca.20 min. zachtjes koken.
Bereidingswijze:
Maak het gehakt aan met paneermeel en zout en draai er kleine balletjes van. Laat de gehaktballetjes de laatste 10 min.met de kalfspoulet meekoken. Maak intussen de
champignons schoon en smoor ze in ca.10min.gaar in een pannetje met wat boter,citroensap,een scheutje water en zout.Maak de roux: smoor in wat boter een stukje ui en doe de bloem erbij. Laat de
boter en bloem langzaam gaar en bruin worden en voeg er scheutje voor scheutje de bouillon aan toe tot de gewenste dikte en breng al roerende aan de kook. Zeef de saus en maak op smaak met
tomatenpuree, een scheutje madeira, een paar druppeltjes worcestersaus, zout en peper. Doe er de kalfspoulet bij, de gehaktballetjes en de champignons, voeg er een scheutje koffiemelk aan toe en
warm nog even goed door.