Tae-de-voo/tete-de-veau

Ingredienten

400g kalfspoulet

2 bouillonblokjes

diverse kruiden zoals peterselie, foeli, tijm en kruidnagel.

½ prei,

1 middelgrote ui

½ wortel

100g kalfsgehakt

paneermeel

100g champignons

citroensap

50g boter

70g bloem

½ ltr.bouillon

blikje tomatenpuree

scheutje madeira en worcestersaus

zout en peper

scheutje koffiemelk

 Voor de garnering:

1hard gekookt ei

paar augurkjes

kleine zure uitjes.

 Voorbereiding:

Zet de kalfspoulet op met koud water en de bouillonblokjes.Voeg er de kruiden en de kruidnagel aan toe en doe er wat plakjes wortel,een stukje prei en ui bij.Breng aan de kook en laat ca.20 min. zachtjes koken.

Bereidingswijze:

Maak het gehakt aan met paneermeel en zout en draai er kleine balletjes van. Laat de gehaktballetjes de laatste 10 min.met de kalfspoulet meekoken. Maak intussen de champignons schoon en smoor ze in ca.10min.gaar in een pannetje met wat boter,citroensap,een scheutje water en zout.Maak de roux: smoor in wat boter een stukje ui en doe de bloem erbij. Laat de boter en bloem langzaam gaar en bruin worden en voeg er scheutje voor scheutje de bouillon aan toe tot de gewenste dikte en breng al roerende aan de kook. Zeef de saus en maak op smaak met tomatenpuree, een scheutje madeira, een paar druppeltjes worcestersaus, zout en peper. Doe er de kalfspoulet bij, de gehaktballetjes en de champignons, voeg er een scheutje koffiemelk aan toe en warm nog even goed door.