• - home
  • - sieraden
  • - mode accessoires
  • - interieur
  • - recepten kaarten
    • Zoervleisj
    • Nonnevotte
    • Proemevlaai
    • Unnesop
    • Kauwsjotel
    • Tae-de-voo
  • - contact
  • -WEBSHOP
    • sieraden
    • mode accessoires
    • interieur
  • - home
  • - sieraden
  • - mode accessoires
  • - interieur
  • - recepten kaarten
  • - contact
  • -WEBSHOP
handgemaakt met passie en liefde

Nonnevotte

Limburgse Nonnevotten

              125 ml melk

             10 g gedroogde gist

             500 g bloem

              1 tl zout

              75 g witte basterdsuiker

              175 g zachte boter

              2  eieren

Extra nodig

              bloem om te bestuiven

              suiker om te bestrooien

              olie om te frituren

 

Verwarm de melk tot hij lauw is en los de gist erin op.
Maak een kuiltje in de bloem. Strooi het zout over de rand van de bloem.
Meng in het kuiltje de melk en gist met basterdsuiker, boter en eieren en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor tot een soepel deeg.
Laat het deeg afgedekt een uur rijzen.
Kneed het deeg door en rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht.
Snijd stroken van het deeg en maak in iedere streng een losse knoop.
Laat de knopen afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.
Verwarm de frituur voor op 170 °C.
Frituur de nonnevotten om en om goudbruin en wentel ze door de suiker.

 

  • Zoervleisj
  • Nonnevotte
  • Proemevlaai
  • Unnesop
  • Kauwsjotel
  • Tae-de-voo

1 Op grond van de kleineondernemersregeling (artikel 25 van de Wet op de omzetbelasting) heffen en vermelden wij geen omzetbelasting.
Impressum | Leverings- en betalingsvoorwaarden | Privacyverklaring | Sitemap
Inloggen Uitloggen | Bewerken
Sluiten