Nonnevotte
Limburgse Nonnevotten
125 ml melk
10 g gedroogde gist
500 g bloem
1 tl zout
75 g witte basterdsuiker
175 g zachte boter
2 eieren
Extra nodig
bloem om te bestuiven
suiker om te bestrooien
olie om te frituren
Verwarm de melk tot hij lauw is en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem. Strooi het zout over de rand van de bloem. Meng in het kuiltje de melk en gist met basterdsuiker, boter en eieren en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt een uur rijzen. Kneed het deeg door en rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht. Snijd stroken van het deeg en maak in iedere streng een losse knoop. Laat de knopen afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen. Verwarm de frituur voor op 170 °C. Frituur de nonnevotten om en om goudbruin en wentel ze door de suiker.